De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 12 september 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Kies uw favoriete winkel 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Lippenstift-burgemeester ook
betrapt op dronken rijden

   
 

AMSTERDAM - Burgemeester Irene Maks-Van Veen van het Limburgse Heythuysen, die deze week eervol ontslag kreeg van minister Remkes, blijkt twee keer dronken achter het stuur te zijn betrapt, eenmaal in 1988 en eenmaal in 2000. Volgens de Limburgse tv-zender L1 was gouverneur baron Van Voorst tot Voorst, die de minister het eervolle ontslag adviseerde, hiervan op de hoogte.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (142x177, 4kb)
Burgemeester Maks
Burgemeester Maks besloot in juni op te stappen nadat zij was betrapt op diefstal van een lipstick van €7,50 in de plaatselijke DA-drogisterij.

Toen zij met de lipstick in haar hand geklemd de drogisterij wilde verlaten, ging het poortjesalarm af. De drogiste stapte naar de politie. Volgens haar trachtte Maks de lipstick nog te verstoppen nadat zij was betrapt. Zelf beweerde Maks dat het om een vergissing zou gaan. Zij vond echter dat zij niet meer kon functioneren en stapte op. De minister verleende haar deze week eervol ontslag.

Kort voor haar vertrek sloot Maks een overeenkomst met het dorpsbestuur. Gemeentesecretaris J. Ullings weigerde gisteren te zeggen welke deal er is gemaakt.

L1 meldt echter dat beide partijen zouden zwijgen over de drankaffaires. In ruil daarvoor zou Maks vertrekken en geen aanspraak maken op een riante uitkering met toeslag, speciaal voor burgemeesters.

Maks wilde gisteren niet reageren. Dinsdagavond dook zij onverwachts op tijdens een raadsvergadering in Heythuysen. Nadat zij op de lokale tv zag en hoorde wat er over haar werd verteld, sprong zij op de fiets naar het gemeentehuis.

"Ik heb mijn strafdossiers persoonlijk ingekeken en naast de lipstickaffaire maar twee dingen over mijzelf kunnen vinden", sprak zij geëmotioneerd. "Daar heb ik een boete voor betaald. Dus meer is er echt niet." Maks zei verder zich in de steek gelaten te voelen. "Niemand vraagt hoe het mij gaat. Geen bloemetje, niks. Ik heb geen ambtenaar gezien."

De gemeente Heythuysen liet gisteren weten bezwaar aan te zullen tekenen als zij de uitkering voor de burgemeester uit de gemeentekas moet betalen.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 12 september 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.