De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 2 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Kandidaat op
lijst Fortuyn
alsnog geloosd

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 18kb)
Pim Fortuyn (Foto: ANP)
AMSTERDAM - De Lijst Pim Fortuyn heeft zich op het allerlaatste moment nog ontdaan van de omstreden politiedocent Martin Kievits, de nummer zeven op de lijst. Kievits is daarover zo boos dat hij dreigt met een juridische procedure. De wettelijke termijn voor het indienen van de kandidatenlijsten loopt vandaag af. Kievits kreeg volgens de LPF zaterdag de zak "om hem de tijd te geven zich te verdedigen tegen de laster die hem treft", nadat nieuwe belastende verhalen over hem in omloop waren gekomen. Zo blijkt hij enkele jaren geleden te zijn gestraft wegens seksuele intimidatie van een vrouwelijke leerling op de Nederlandse Politie Academie.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 13kb)
Martin Kievits (Foto: Roel Dijkstra)
Bovendien heeft hij zijn cv behoorlijk aangedikt, aldus een politiewoordvoerder van de regio Kennemerland. Kievits zette in zijn cv dat hij tussen '96 en '98 projectleider was op het gebied van integriteit toen er volgens de politie Kennemerland daarover helemaal geen project liep. Bovendien was hij geen lid van het overlegorgaan 'privacy-officers Midden-Nederland' zoals hij schreef, maar was hij slechts de assistent van zo'n 'privacy officer'.

Al eerder werd bekend dat de politie in Utrecht een onderzoek instelt naar beschuldigingen tegen Kievits over mishandeling en het plegen van vernielingen. Hij zou zich hebben misdragen op een sportclub. De politieacademie heeft hem daarvoor vorige week als docent geschorst nadat hij terugkwam van maandenlang ziekteverlof.

Na deze eerdere beschuldigingen maakte de LPF nog bekend pal achter Kievits te staan. "Volgens Kievits is er niets aan de hand. Zolang het tegendeel niet is bewezen, is er ook voor de Lijst Pim Fortuyn niets aan de hand. De partij staat achter haar kandidaten en steunt hen", hield de LPF vorige week nog vol.

De LPF heeft verder boerenleider Wien van den Brink alsnog op de lijst gezet. Eerder had Van den Brink teleurgesteld afgehaakt nadat hij op een onverkiesbare 43e plaats terecht was gekomen. Van den Brink staat nu nummer twintig in plaats van Carien Stephan, een van de weinige vrouwen op de lijst. Zij heeft zich teruggetrokken wegens "persoonlijke omstandigheden".

Als nieuwe nummer zeven heeft Fortuyn de 43-jarige marechaussee-overste André Peperkoorn aangezocht. Deze is waarnemend districtscommandant in Noord-Nederland en was vroeger commandant van de anti-terreurbrigade BSB. Volgens het ministerie van Defensie kan hij zijn werk blijven doen zolang er niet de schijn van belangenverstrengeling ontstaat.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 2 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.