De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 13 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Wurger van Nietap
vrijgesproken

   
 

AMSTERDAM - De 44-jarige Obbo B. uit Nietap die vorig jaar zijn echtgenote Anita (40) heeft gewurgd is gisteren door de rechtbank in Assen vrijgesproken. Ondanks dat de rechter mr. J.A.A.M. van Veen, het bewezen acht dat B. zijn vrouw met zijn blote handen heeft gewurgd, vindt hij dat de Drent niets te verwijten valt omdat hij haar niet met opzet heeft gedood.

Obbo B. maakte vorig jaar 7 augustus een einde aan het leven van Anita nadat zij hem vals beschuldigde van incest met zijn dochter. De Drent en zijn vrouw stonden op het punt om te gaan scheiden. Het familiedrama vond plaats in de echtelijke woning aan de doodlopende Thedemalaan, nadat Anita om 11 uur 's avonds na een bezoek aan haar minnares Reina thuiskwam. Obbo en zijn echtgenote kregen een hevige woordenwisseling over de scheiding. Terwijl de kinderen boven lagen te slapen sloegen de stoppen bij de gekrenkte B. door. Zijn oren begonnen te suizen en het werd hem zwart voor de ogen. Toen hij weer bij zijn positieven kwam lag zijn vrouw dood op de grond en zat hij naast haar, met zijn handen losjes om haar keel. B. zei tijdens de rechtszitting zich niets meer van de verwurging te herinneren.

De deskundigen die de Drent hebben onderzocht waren eenduidig in hun oordeel: B. vermoorde Anita door een ziekelijke stoornis, die van zeer korte duur was. Door die stoornis kon hij niet meer zijn wil om te handelen bepalen. Volgens de rechter kan de man ook niet worden verweten dat B. in die gemoedstoestand is geraakt.

De rechter oordeelde met de vrijspraak anders dan de officier van justitie mr. S.H.G. du Fossé, die twee weken geleden ontslag van alle rechtsvervolging en tbs met voorwaarden eiste. Door de vrijspraak kan de Drent geen tbs worden opgelegd.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 13 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.