De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 11 oktober 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Het De Telegraaf Transferspel
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Michel S. moordenaar
Cheryl Morriën

   
 

door John van de Heuvel IJMUIDEN - Justitie heeft deze week een opzienbarende doorbraak bereikt in het al jaren slepende onderzoek naar de verdwijning van het meisje Cheryl Morriën uit IJmuiden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (341x512, 19kb)
Cheryl Priscilla MorriŽn
Naar aanleiding van nieuwe onderzoeksresultaten gaat de politie er nu vanuit dat de op het moment van verdwijning 7-jarige Cheryl om het leven is gebracht door kindermoordenaar Michel S.

De politie uit de regio Kennemerland komt tot deze conclusie aan de hand van verklaringen die een zogeheten 'geheimhouder' (een advocaat, notaris of een geestelijke) heeft afgelegd.

De familie van Cheryl Morriën is hierover gisteravond door de recherche van de regiopolitie Kennemerland ingelicht.

Volgens de recherche heeft de geheimhouder zich onlangs gemeld met een gedetailleerde verklaring over het lot van Cheryl, die op 5 augustus 1986 spoorloos verdween. Volgens de geheimhouder heeft kindermoordenaar Michel S. tegenover hem opgebiecht het meisje te hebben meegenomen en te hebben vermoord.

Vrachtwagenchauffeur Michel S. werd eerder veroordeeld voor de moorden op het meisje Jessica Laven, de 13-jarige Marco Weisser en de 10-jarige Salim Thattil.

S. kwam 25 september 2001 om het leven in de Scheveningse strafgevangenis. Hij vloog per ongeluk in brand toen hij in de werkruimte van de strafinrichting met terpentine aan het werk was.

De politie Kennemerland maakte vorige maand bekend het onderzoek naar de verdwijning van Cheryl Morriën te heropenen. Aanleiding was een anonieme brief aan de ouders van het meisje, waarin aanwijzingen werd gegeven die mogelijk tot de oplossing van het mysterie konden leiden. Naar aanleiding van een oproep om informatie kreeg de politie Kennemerland 50 nieuwe tips. Bij het landelijk politieteam Kindermoorden kwamen bovendien 198 tips binnen.

Gisteravond ontbraken nog nadere gegevens over de precieze inhoud van de verklaring van de geheimhouder. Het gaat volgens politiebronnen om iemand die zich jarenlang gebonden voelde aan zijn beroepsgeheim. Onduidelijk is het waarom de betrokken persoon nu wel opening van zaken heeft gegeven. Vast staat wel dat de geheimhouder een hele gedetailleerde verklaring heeft afgegeven.

Gisteravond was ook nog niet duidelijk of de politie ook het lichaam van Cheryl heeft gevonden. De politie heeft toegezegd vandaag nadere bijzonderheden over het onderzoek bekend te maken. Met de verrassende verklaring van de geheimhouder komt in ieder geval een voorlopig einde aan een van de meeste mysterieuze vermissingzaken.

Heel Nederland heeft altijd intensief meegeleefd met de familie Morriën uit IJmuiden die de afgelopen jaren tot het uiterste ging om duidelijkheid omtrent het lot van het meisje te verkrijgen.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 11 oktober 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.