"Wij
kunnen overal terecht"
ZWOLLE
- Nooit had Geralda Joziasse gedacht dat ze in de bediening
zou terechtkomen. Ze heeft een koksopleiding achter
de rug.

Haar
vriend Sidney Schutte, ook een kok, werd wél
sous-chef. Ze werken samen in dezelfde zaak en wel in
De Librije in Zwolle, dat maar liefst twee Michelinsterren
heeft.
"We
willen ooit samen een zaak beginnen, dus moet één
van ons tweeën in de bediening", zegt Geralda.
"Ik vind het prima. Mijn koksachtergrond geeft
juist een hoop warenkennis. Aan tafel kan ik kan precies
uitleggen wat mensen eten."
"En
thuis kook ík, behalve in het weekeinde. Dan
gaan we vaak uit eten, om te kijken hoe ze het elders
doen."
Geralda begon in het leerlingwezen, inmiddels omgedoopt
tot BBL, op het Middelburgse Zeeland College. Vier dagen
in de week was ze te vinden bij haar baas en één
dag op school.
Château
Neércanne
Ze
voltooide haar opleiding in Sittard, waarna ze bleef
hangen op haar stage-adres Château Neércanne.
Daar werd ze ook getraind voor haar deelname aan de
internationale beroepenwedstrijden van 1999 in Montral.
"De
kampioenschappen leerden me werken onder zeer zware
druk: zo zwaar wordt het nooit meer! Dat zijn lessen
voor het leven."
Komende jaren blijft het veelbelovende horecaduo in
Zwolle. Wat daarna komt? "Wij kunnen eigenlijk
overal terecht", zegt Geralda.
"Wie
werkt in de horeca is flexibel. Vaak moet er op het
laatste moment een oplossing komen en steeds moet die
voldoen aan de wensen van de gasten of klanten. Zulk
personeel kunnen alle bedrijven toch gebruiken?"
|