Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

03-02-2002
Zelfs ministers op bommen gecheckt

AMSTERDAM - Op de koninklijke en echt hoge gasten na, moesten alle genodigden van het huwelijk gisterochtend eerst voor een bombcheck langs de Passengers Terminal Amsterdam. Aangezien de Rijksvoorlichtingsdienst geen volledige gastenlijst beschikbaar stelde, spande het er nog om wie zich zoal bij het splinternieuwe gebouw aan het IJ moesten melden.

Zo ontwaarden de spaarzame nieuwsgierigen onder anderen Marco van Basten, Johan en Danny Cruyff en zwemmers Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband. Ook Wilhelmina-biograaf Cees Fasseur, NOS-coryfee Jack van Gelder en acteur Reinout Oerlemans bleken uitgenodigd.

Daarnaast arriveerden tientallen captains of industry, lokale politici en uiteraard vrienden van het paar, sommigen in een Daimler, anderen in een aftandse Golf, die ze uiteraard bij de terminal moesten achterlaten. Enkele bekenden van het stel kwamen zelfs, met jacquet en al, per fiets.

Niet alleen zij, maar bijvoorbeeld ook de voltallige ministersploeg, op premier Kok na, moesten door het detectiepoortje, om er zeker van te zijn dat ze geen explosieven en wapens bij zich droegen. Uiteindelijk moest er nog in een rap tempo naar de Beurs van Berlage worden geracet om bijtijds de aankomst van het bruidspaar te kunnen meemaken.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden