Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

03-02-2002
Politici ontroerd door ceremonies

door Sjuul Paradijs

AMSTERDAM - Máxima en Willem-Alexander hebben de harten van de Nederlandse politici gestolen. Ministers, staatssecretarissen en de fractievoorzitters konden hun emoties tijdens de huwelijksplechtigheden maar nauwelijks in bedwang houden.

"Dit maakte bij mij een enorm Oranjegevoel los. Máxima heeft mijn hart gestolen," zegt een enthousiaste CDA-leider Jan Peter Balkenende. "Iedereen mag er trots op zijn dat we dit mooie koningshuis hebben", aldus VVD-leider Hans Dijkstal.

Premier Kok feliciteerde het bruidspaar na afloop van de ceremonies namens het gehele Nederlandse volk. "Dit is een aaneenschakeling van hele blije momenten," aldus Kok. "Dit was een Oranje zaterdag," aldus PvdA-leider Ad Melkert, die het multiculturele karakter van de feestelijkheden prees. "Ik vond het een bijzondere belevenis, mooi en ontroerend."

Minister van Sociale Zaken Willem Vermeend vond het een grote eer dat hij bij het huwelijk mocht zijn. "Máxima en Willem-Alexander hebben een enorme uitstraling. Zo'n indrukwekkende plechtigheid maak je maar een keer mee in je loopbaan."

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden