Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

01-02-2002
Zorg om duivenpoep

AMSTERDAM - Hoe wordt morgen voorkomen dat de duiven op de Dam hun behoefte op het hoofd van de gasten deponeren? Niet alleen stadhuismedewerkers, de Rijksvoorlichtingsdienst en de politie, maar ook Amsterdammers zijn de voorbije dagen druk bezig geweest met dit fenomeen.

De burger die bang was voor de kapsels en hoofddeksels van de prominente gasten van het bruidspaar kan gerust zijn. "Duiven poepen niet tijdens de vlucht", zei een medewerkster van de afdeling publieksvoorlichting gisteren. Ze doen hun behoefte alleen als ze ergens op kunnen zitten en daar is boven de Dam geen plaats voor.

Op de Dam en bij de Beurs van Berlage, waar het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta zich afspeelt, werd gisteren driftig geboend.

Op het Beursplein werden de laatste fietsenrekken verwijderd. De eigenaren van de fietsen die daar gistermiddag nog stonden, kunnen hun rijwiel vanaf maandag op vertoon van legitimatiebewijs en fietssleutel ophalen bij de dienst Domeinen in het havengebied. Kapot geknipte sloten worden niet vergoed, staat op een bordje.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden