Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

01-02-2002
Willem-Alexander trouwt in uniform

AMSTERDAM - Kroonprins Willem-Alexander trouwt morgen in uniform. Maar welk uniform blijft nog even geheim. Generaal-majoor M. Celie, de (militaire) gouverneur van de hoofdstad, heeft dat gisteren gezegd tijdens een persconferentie over de ceremoniële aspecten van het huwelijk. Het is echter aannemelijk dat de bruidegom kiest voor het marine-uniform omdat hij bij dit krijgsmachtonderdeel de meeste voetstappen heeft liggen.

De Rijksvoorlichtingsdienst vindt dat de kledij van de bruidegom net als de jurk van zijn bruid een verrassing moet blijven. In militaire kringen wordt dan ook met spanning uitgekeken van welk krijgsmachtonderdeel het uniform is dat de kroonprins zal dragen.

Kiest hij voor de marine dat draagt de bruidegom een lange donkerblauwe jas en een sabel.

Als de kroonprins een lichtere, blauwe jas draagt dan heeft hij gekozen voor de luchtmacht. De luchtmacht heeft de strijd sowieso gewonnen, want welk uniform Willem-Alexander ook kiest, hij zal in elk geval zijn vlieginsigne dragen. De kans is het kleinst dat de kroonprins in een zwarte jas van de landmacht naast Máxima Zorreguieta verschijnt.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden