Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

01-02-2002
Marco Borsato en Sita galmen door ArenA

AMSTERDAM - Marco Borsato was vrij ontspannen de afgelopen weken, maar nu iedereen hem aanspoort goed zijn best te doen, begint hij toch wel zenuwachtig te worden. Borsato was gisterochtend in de Amsterdam ArenA druk met het controleren en afstellen van het geluid voor zijn optreden voor het Nationale Huwelijksfeest dat vanavond plaatsvindt.

Samen met Sita zingt hij het lied 'Lopen over water' dat speciaal voor het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima is geschreven. Sita, die vorig jaar bekend werd dankzij het televisieprogramma Starmaker, vindt het allemaal erg spannend. "Ik ben blij dat ik Marco naast me heb."

Ze hebben er alle vertrouwen in dat het optreden vanavond goed gaat, hoewel de galm door het stadion klonk. Maar dat had volgens Borsato alles te maken met een lege ArenA. "Dat is lastig repeteren. Bij een vol stadion klinkt het heel anders, ik maak me geen zorgen." Waar hij zich wel zorgen over maakt is zijn gezondheid, want zijn hele gezin is de afgelopen week ziek geweest.

De drie podia beslaan het hele veld. Zij zijn bedekt met rood tapijt met gouden bloemen en krullen. De koninklijke loge waar Willem-Alexander en Máxima zitten, is versierd met een rood doek en ligt recht tegenover het middelste podium. Het stel neemt zeshonderd gasten mee. Koningin Beatrix is ook van de partij. Of prins Claus komt, is nog onzeker. Aan het einde van het feest krijgen Willem-Alexander en Máxima uit handen van het Nationaal Oranje Comité het Nationaal Huwelijksgeschenk.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden