Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

31-01-2002
Vleeshandelaar laat Máxima dagvaarden

door Menzo Willems

DEN HAAG - De automobilist waarmee Máxima Zorreguieta in oktober vorig jaar met haar voertuig in botsing kwam voor de ingang van Huis ten Bosch, de Wassenaarse vleeshandelaar Gerrit Jan van der Bent, stapt naar de rechter om een schadevergoeding te eisen.

De Wassenaarder is het wachten op een gesprek met het Koninklijk Huis over een eventuele regeling van de schade, dat hem volgens zijn zeggen door de Rijksvoorlichtingsdienst was toegezegd, beu. Daarom heeft hij zijn advocaat, prof. mr. Loonstein uit Amsterdam, gisteren opdracht gegeven Máxima te dagvaarden.

De raadsman heeft een deurwaarder naar Huis ten Bosch gestuurd om de dagvaarding af te geven. De marechaussees bij de ingang hebben de dagvaarding in ontvangst genomen omdat de aanstaande van kroonprins Willem-Alexander volgens hen niet thuis was.

Vleeshandelaar Gerrit Jan van der Bent zet deze juridische stap zo pal voor het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima, omdat het makkelijker is een procedure te beginnen tegen een gewoon onderdaan dan tegen een lid van het Koninklijk Huis, dat Máxima vanaf aanstaande zaterdag is.

Van der Bent wil een schadevergoeding van enige tienduizenden euro's omdat hij ervan overtuigd is dat Máxima en niet hij aansprakelijk is voor het ongeluk, waarbij hij een been brak en zijn auto forse schade opliep. Máxima kwam volgens de Wassenaarder uit een uitrit en had hem voorrang moeten verlenen.


© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden