Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

31-01-2002
Trouwjurk Máxima dinsdag al in winkel

HENGEVELDE - Ook 'gewone stervelingen' kunnen straks trouwen in de bruidsjurk van Máxima. Bruidsmodeatelier Très Chique in Hengevelde wil dinsdag al een exacte kopie van Máxima's bruidsjapon op de markt brengen. Zodra de toekomstige echtgenote van onze kroonprins zich zaterdag in het openbaar vertoont, gaat een ontwerpster van het Twentse bedrijf meteen aan de slag met het maken van schetsen.

"Zondag maakt ze van deze schetsen patronen en maandag al gaan we aan het knippen. Dinsdag wordt alles in elkaar genaaid", zegt directeur Brian Kuipers. "Onze ontwerpster werkt hier al 25 jaar en heeft veertig jaar ervaring. Ze hoeft een jurk maar eenmaal te hebben gezien en ze heeft 'm in haar hoofd."

"Maar uiteraard zetten we ook onze videorecorders op scherp zodat we de jurk tot in de finesses na kunnen maken." Kuipers is niet bang voor de rechter te worden gesleept wegens plagiaat. "Ach, in de modewereld kopieert iedereen iedereen. Desnoods geven we 'm een andere hals en er is niemand die ons wat maken kan."

De Twentse ondernemer zegt ervan uit te gaan dat er veel belangstelling bestaat voor de Máxima-jurk. Onduidelijk is nog wat de jurk gaat kosten. "Dat is sterk afhankelijk van hoe Máxima's japon er uit zal zien. Maar ik verwacht niet al te veel tierelantijntjes. Normaal gesproken kosten de jurken bij ons 900 tot 2000 euro."

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden