Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

31-01-2002
Het Huwelijk wereldwijd op radio en tv

AMSTERDAM - Het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima is komende zaterdag via de Wereldomroep en BVN TV wereldwijd live te volgen. De Wereldomroep verzorgt rechtstreekse radio-uitzendingen in het Nederlands en het Spaans en ook de Engelstalige en Indonesische uitzendingen staan uitgebreid stil bij de plechtigheid.

De Nederlandse en Vlaamse televisiekijkers in Europa, het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Zuid-Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, op de Antillen en Aruba worden op hun wenken bediend en kunnen de huwelijksceremonie op de voet volgen via BVN TV.

De radioprogramma's schakelen zaterdag vanaf 09.30 uur live over naar Amsterdam en blijven tot 14.30 uur in de lucht. Daarna volgen er samenvattingen van de ochtenduitzendingen.

BVN TV begint al op vrijdagavond 1 februari met beelden van het Oranjefeest in de Amsterdam Arena. De huwelijksceremonie en alle Oranjefranje er omheen worden zaterdag vanaf 10.00 uur (Nederlandse tijd) rechtstreeks uitgezonden.

Uiteraard besteden onze buurlanden ook veel aandacht aan de koninklijke plechtigheid. België en Duitsland stuurden eigen cameraploegen naar ons land. In België doet TV 1 vanaf 10.00 uur direct verslag, terwijl in Duitsland de live-reportage verzorgd wordt door ZDF, met commentaar van Rudi Carrell.


© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden