Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

26-01-2002
Kok: Gezeur moet nu afgelopen zijn

DEN HAAG - Premier Kok heeft zijn buik meer dan vol over de almaar aanhoudende kritische verhalen in verschillende media over de vader van Máxima en de Argentijnse gasten die volgende week het huwelijk bezoeken.

De minister-president wil nu de huwelijksdag zeer nabij is niet langer dat deze bijzonderde dag voor Máxima wordt verpest en overheerst door steeds weer nieuwe verhalen en geruchten over het verleden in Argentinië.

"We moeten ons wel bedenken dat het huwelijk ook voor Máxima nog een beetje leuk moet zijn", aldus Kok, die wees op de pijnlijke afwezigheid van haar vader. "Dat is natuurlijk voor haar persoonlijk een enorm gemis, dus laat iedereen dat een beetje in zijn achterhoofd houden", aldus Kok.

De premier toonde zich ook duidelijk geïrriteerd over de ophef die afgelopen week ontstond rond de op het huwelijk aanwezige Argentijnse pater Braun, die werd beschuldigd van sympathieën met het Videla-regime. "Het ligt allemaal veel genuanceerder dan de publicaties hebben gemeld", aldus Kok.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden