Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

15-01-2002
Slee voor huwelijksgasten

AMSTERDAM - De vele koninklijke gasten en hoogwaardigheidsbekleders, die zijn uitgenodigd voor de trouwplechtigheid van prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta op 2 februari in Amsterdam, zullen hoofdzakelijk in Volvo's worden vervoerd.De Koninklijke Stallen, die onder meer verantwoordelijk zijn voor de voertuigen van het Koninklijk Huis, hebben bij Volvo Nederland een verzoek ingediend om 38 auto's te leveren voor het vervoer van de belangrijkste gasten. Hoewel de Zweedse autofabrikant weigert informatie hierover te verstrekken, melden bronnen dat men bij Volvo Nederland 'apetrots' is.

De volgwagens zijn van het model S80. Ook zullen er zes extra lange versies, de zogenoemde stretch-limousine, worden ingezet. Deze Volvo is op basis van de S80 gebouwd en met 1,35 meter verlengd tot ruim 6,17 meter.Op de dag van het huwelijk zal er een speciale koninklijke stoomtrein heen en weer rijden tussen Den Haag en Pijnacker.Passagiers kunnen in de klassieke rijtuigen de trouwerij van Willem-Alexander en Máxima meevieren. Zo worden zij tijdens de treinrit, die een uur duurt en door het Zuid-Hollandse landschap voert, voorzien van oranjebitter of oranje limonade.

Het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima zal overigens ook worden gebruikt ter promotie van Nederland in het buitenland. Koepelorganisatie Toerisme Recreatie Nederland (TRN) heeft in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken een film laten maken, die moet laten zien in wat voor land de toekomstige echtgenote van de kroonprins terecht is gekomen.Volgens een TRN-woordvoerder wordt de promotiefilm '020202' genoemd, verwijzend naar de huwelijksdatum van het prinselijk paar.

De film wordt gedistribueerd naar circa 1200 buitenlandse televisiestations wereldwijd via Nederlandse ambassades en TRN-kantoren in het buitenland. In ruim elf minuten vertelt de film onder meer in het Engels, Frans, Duits en Spaans hoe het paar elkaar heeft leren kennen en waar de festiviteiten plaatshebben.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden