Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

11-01-2002
Automobilist wil toch schade op Máxima verhalen

door Menzo Willems

DEN HAAG - Máxima Zorreguieta en prins Willem-Alexander krijgen vlak voor hun huwelijk een flinke domper te verwerken. De automobilist die oktober vorig jaar voor de ingang van paleis Huis ten Bosch in botsing kwam met het voertuig van Máxima, de Wassenaarse vleeshandelaar Gerrit Jan van der Bent, heeft een advocaat in de arm genomen om de schade die hij heeft geleden te verhalen.

De 48-jarige Wassenaarder heeft zijn raadsman, de bekende Amsterdamse advocaat prof.dr. Herman Loonstein, een aansprakelijkheidstelling naar Máxima laten sturen. Van der Bent brak een been waardoor hij een behoorlijke tijd was uitgeschakeld en zijn auto liep forse blikschade op.

De Wassenaarder vindt dat Máxima de kosten van zijn medische behandeling en de schade aan zijn auto moet betalen omdat zij de schuldige van het ongeluk is. Onze aanstaande koningin kwam volgens hem uit een uitrit.De vleeshandelaar bestrijdt de conclusie van de politie dat er geen sprake is van een uitrit maar van een gelijkwaardige kruising en dat hij Máxima voorrang had moeten verlenen omdat zij van rechts kwam.

Het openbaar ministerie besloot in november vorig jaar op grond van het politieonderzoek Máxima niet strafrechtelijk te vervolgen vanwege het ongeluk. Volgens prof. Loonstein wil dat echter niet zeggen dat Máxima geen en Gerrit Jan van der Bent dus wel schuld heeft aan de aanrijding.

De advocaat heeft de plaats van het ongeval onderzocht en stelt dat het zonneklaar is dat de weg waar Máxima uitkwam een uitrit is. Verder gaat hij onderzoeken of er nog meer gronden zijn waarop zij aansprakelijk kan worden gesteld.

De Rijksvoorlichtingsdienst reageerde als door een adder gebeten op de actie van Gerrit Jan van der Bent en zijn advocaat.

 

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden