Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

04-01-2002
Stormloop kaartjes huwelijksfeest

LEEUWARDEN - Er is gisteren een landelijke stormloop ontstaan op de kaartjes die Leeuwarden in de aanbieding had voor het volksfeest in de Amsterdamse Arena ter ere van het huwelijk van Máxima en Willem-Alexander.

Bij de gemeente stond de telefoon niet stil, nadat De Telegraaf berichtte dat Leeuwarden de kaartjes onder haar bewoners aan de straatstenen niet kwijtraakte. Door de stormloop zijn de 125 kaartjes inmiddels wél allemaal uitgegeven. Bellen heeft geen zin meer, aldus kabinetschef Sjoerd Tolsma. Alle namen van de gelukkigen werden gistermiddag doorgegeven aan de landelijke organisatie.

De telefoontjes kwamen uit heel Nederland. ,,Vanuit Den Haag tot Harderwijk, maar ook uit andere delen van Friesland", vertelt Tolsma.,,De bellers wilden er allemaal dolgraag heen, maar de criteria waren streng: voor onze kaartjes moest men inwoner zijn van Leeuwarden."

De kabinetschef, die met de uitnodigingen zeulde, gaat zelf niet naar het Arena-feest. ,,Ik mag bij het echte huwelijk zijn, een dag later. Da's nog veel mooier."

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden