Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

03-01-2002
Leeuwarden loopt niet warm voor Oranje-huwelijk

LEEUWARDEN - De Friese hoofdstad Leeuwarden heeft de kaartjes voor het huwelijksfeest van Willem-Alexander en Máxima niet aan de straatstenen kunnen slijten. Voor de 125 beschikbare plaatsen werd de afgelopen weken slechts door 45 stelletjes ingeschreven, slechts een fractie van de honderden verwachte reacties.

Gistermiddag had burgemeester Margreeth de Boer met een notaris de gelukkigen willen trekken uit een grote hoop inschrijvingen. Maar de belangstelling is zó matig, dat iedereen die een gooi deed naar een kaartje voor het feest op 1 februari in de Arena ook zeker is van een plaatsje in de bus.

,,Dat is eigenlijk wel teleurstellend", erkent kabinetschef Sjoerd Tolsma van de gemeente Leeuwarden, belast met de loting voor de koninklijke huwelijkskaartjes. ,,Terwijl Marco Borsato toch komt en ook de kroonprins en zijn verloofde komen dan langs. De hele reis is verzorgd.

"De gemeente adverteerde stevig met de gratis kaartjes in onder meer lokale huis-aan-huisbladen. ,,We verwachtten enkele honderden aanmeldingen. Misschien heeft niemand eraan gedacht vanwege de feestdagen", zo zoekt Tolsma naar een reden voor de matige belangstelling van 'Hét Huwelijk'.

Belangstellende Friezen die zich vandaag alsnog inschrijven, krijgen niet alsnog een kaartje. ,,Ik moet vandaag de lijst met namen van de gasten doorgeven. Als we de termijn verlengen, komen we in de problemen", aldus de gemeenteambtenaar. Mogelijk vertrekken daarom halflege bussen vanuit Friesland richting het huwelijksfeest in de hoofdstad.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden