Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

22-12-2001
Gasten bestellen via web servies voor prinsenpaar

door Jan-Kees Emmer

AMSTERDAM - Genodigden van het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima kunnen via een besloten website het paar een servies en bijpassend glaswerk cadeau doen.

Het servies wordt gemaakt door Mosa in Maastricht en is in nauwe samenwerking met het prinselijk paar ontworpen door de bekende artiest Hub Pasmans. Het glaswerk wordt geleverd door Royal Leerdam en is ook volledig volgens de smaak van Máxima en Willem-Alexander ontworpen door Siem van der Marel.De genodigden hebben afgelopen week een brief ontvangen met een inlogcode en wachtwoord voor de speciale website.

Eenmaal ingelogd staat uitgelegd wat het paar vraagt en kan meteen via de digitale snelweg een bestelling worden gedaan.De prijzen variëren van € 10,- (Hlf. 22,03) voor een klein bordje tot € 60,- (Hlf. 132,22) voor een thee- of koffiepot. Aan het glaswerk hangt een zeer gepeperd prijskaartje: daar variëren de prijzen van € 75,- (Hlf. 165,27) voor diverse glazen tot € 375,- (Hlf. 826,39) voor een, uiteraard kristallen, waterkan.

Voor wie minder behendig is op de digitale snelweg heeft het paar ook cadeaulijsten laten neerleggen bij Focke en Meltzer en Simons Juweliers in Den Haag en bij de Argentijnse winkel ´Interdid in Buenos Aires.Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst benadrukt dat het hier om een privé-cadeau gaat, niet om het nationaal huwelijksgeschenk. Hiervoor kan iedere Nederlander geld storten voor het Oranjefonds, dat zich gaat bezighouden met goede doelen die te maken hebben met de multiculturele samenleving.

Op de speciale huwelijkswebsite hebben de gasten ook de mogelijkheid om een felicitatie achter te laten. Hiervan wordt al enthousiast gebruik gemaakt. Zo laat kolonel K. A. Gijsbers weten het paar veel voorspoed en geluk in hun huwelijk te wensen en hen te bedanken voor de uitnodiging.

De heer en mevrouw J. Jansen-Buscher wensen het paar ook veel geluk en een zonnige toekomst. "Met trots denken wij terug aan de tijd op de Nieuwe Baarnse School", verwijzend naar de basisschool die de Prins van Oranje bezocht toen hij nog met zijn ouders op kasteel Drakensteyn woonde.

Overigens zullen de Prins van Oranje en zijn aanstaande echtgenote nog niet van hun servies en glaswerk kunnen genieten op het landgoed De Horsten, waar het paar voornemens is te gaan wonen. De verbouwingen en aanpassingen aan het huis gaan nog lange tijd in beslag nemen. Voorlopig nemen zij dan ook hun intrek in het huis van de prins aan het Noordeinde in Den Haag.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden