14-12-2001
Agricola verzorgt hét huwelijksdiner
OUDEMIRDUM
- Hofmaarschalk Hans van Eenennaam van het Koninklijk
Huis heeft zijn oude bekende Johan Agricola aangetrokken
voor het verzorgen van de catering bij het huwelijk
van kroonprins Willem-Alexander en Máxima op
2 februari 2002.
Voor Agricola is dat een zeer eervolle opdracht en een
hoogtepunt in zijn glanzende carrière.De 41-jarige
Johan Agricola is afkomstig uit het Friese Oudemirdum,
waar zijn ouders hotel-restaurant Boschlust runden.
Het familiebedrijf is overgenomen door Johans broer
Durk. Na het voltooien van de vwo-opleiding aan de rijksscholengemeenschap
Magister Alvinus in Sneek en het doorlopen van de hogere
hotelschool heeft Johan meerdere werkgevers gehad. In
Nederland besloot hij voorlopig zijn loopbaan als directeur
van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, waarvan het
restaurant De Heeren van Harinxma met een Michelinster
is bekroond.
Vier
jaar geleden vertrok hij naar Zuid-Afrika. Hem werd door
de Golden Tulip-organisatie gevraagd de scepter over het
gerenommeerde hotel Lord Charles in Kaapstad te zwaaien.
Daar is hij de komende weken niet meer in de running,
want de voorbereiding op het vorstelijke bruiloftsdiner
vraagt veel tijd.
Johan
is inmiddels teruggekeerd naar Nederland om leiding te
geven aan zijn culinaire missie.Hoewel de aimabele gastheer
zich graag onderhoudt met mensen, moet hij in ieder geval
tot 2 februari zijn lippen stijf op elkaar houden. "Ik
mag helemaal niets zeggen", deelde hij mee. En dus
blijft het (nog) een geheim met welke dranken en spijzen
de bruiloftsgasten worden verwend. Agricola kennende zal
hij alles op alles zetten om een huzarenstukje te leveren.