Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

14-12-2001
Agricola verzorgt hét huwelijksdiner

OUDEMIRDUM - Hofmaarschalk Hans van Eenennaam van het Koninklijk Huis heeft zijn oude bekende Johan Agricola aangetrokken voor het verzorgen van de catering bij het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima op 2 februari 2002.

Voor Agricola is dat een zeer eervolle opdracht en een hoogtepunt in zijn glanzende carrière.De 41-jarige Johan Agricola is afkomstig uit het Friese Oudemirdum, waar zijn ouders hotel-restaurant Boschlust runden. Het familiebedrijf is overgenomen door Johans broer Durk. Na het voltooien van de vwo-opleiding aan de rijksscholengemeenschap Magister Alvinus in Sneek en het doorlopen van de hogere hotelschool heeft Johan meerdere werkgevers gehad. In Nederland besloot hij voorlopig zijn loopbaan als directeur van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, waarvan het restaurant De Heeren van Harinxma met een Michelinster is bekroond.

Vier jaar geleden vertrok hij naar Zuid-Afrika. Hem werd door de Golden Tulip-organisatie gevraagd de scepter over het gerenommeerde hotel Lord Charles in Kaapstad te zwaaien. Daar is hij de komende weken niet meer in de running, want de voorbereiding op het vorstelijke bruiloftsdiner vraagt veel tijd.

Johan is inmiddels teruggekeerd naar Nederland om leiding te geven aan zijn culinaire missie.Hoewel de aimabele gastheer zich graag onderhoudt met mensen, moet hij in ieder geval tot 2 februari zijn lippen stijf op elkaar houden. "Ik mag helemaal niets zeggen", deelde hij mee. En dus blijft het (nog) een geheim met welke dranken en spijzen de bruiloftsgasten worden verwend. Agricola kennende zal hij alles op alles zetten om een huzarenstukje te leveren.

 

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden