Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

11-12-2001
Zakenman vraagt nu Hlf. 4500
voor naam Oranjefonds

door Jan-Kees Emmer

DEN HAAG - De ondernemer die de internetnaam van het Oranjefonds, het huwelijkscadeau voor prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta, heeft gekaapt, krabbelt terug.

Wilde hij vóór het weekeinde nog twintigduizend gulden van het Nationaal Oranjecomité voor de naam hebben, nu zegt hij met een 'onkostenvergoeding' van slechts 4500 gulden genoegen te nemen.

Het comité, dat het fonds cadeau doet aan prins Willem-Alexander en zijn aanstaande vrouw, zegt dat er geen sprake zal zijn van betaling. Volgens een woordvoerster wordt het kort geding, dat 20 december in Middelburg dient, gewoon doorgezet.

"Onze advocaat mr. H.J.M. Boukema stelt zijn diensten belangeloos ter beschikking. Dat maakt het voor ons mogelijk om duidelijk te maken dat we dit soort misbruik van onze naam niet kunnen en zullen accepteren."

\n\rWeggekaaptDe internetnaamOranjefonds.nlwerd op 8 oktober voor de neus van het Nationaal Oranjecomité weggekaapt door World Wide Access uit Cadzand. Dit bedrijf, bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder hetzelfde nummer als het modellenbureau Avenue Models, is een eenmanszaak die eigendom is van mevrouw Tiziana Vanhulle-Schoop.

Haar echtgenoot, Dave Vanhulle, die overigens noch in de administratie van de Kamer van Koophandel noch bij het bureau dat de internetnamen registreert bekend is, zegt directeur te zijn van World Wide Access. Hij leidt zijn bedrijfje voorlopig vanaf het zolderkamertje op zijn woonadres. Het adres zoals dat bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven, bestaat niet. "Dat moet nog gebouwd worden", aldus Vanhulle.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden