Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

10-12-2001
Oranjefeest met familie Zorreguieta


door Jan-Kees Emmer en Stan Huygens

BRUSSEL - Een groot deel van de koninklijke familie heeft vorige week in België kennisgemaakt met de familie Zorreguieta.

De ontmoeting vond plaats tijdens een tot nu toe goed geheim gehouden diner in het lommerrijke Château La Hulpe in Ter Hulpen bij Brussel. Daar waren, naast een groot aantal leden van de koninklijke familie, ook de vader en moeder van Máxima en haar broers en zusters aanwezig.Officieel was men te gast bij oud-minister van Financiën Onno Ruding, die formeel de avond organiseerde. Máxima en Willem-Alexander speelden echter een prominente rol. Zo begroetten zij samen met de Rudings de arriverende gasten.Onder de gasten bevonden zich onder anderen prins Constantijn, zijn vrouw prinses Laurentien en prins Johan Friso. Ook zaten enkele neven van Willem-Alexander en hun echtgenotes aan bij het diner. Alleen koningin Beatrix en prins Claus ontbraken.

Opmerkelijk was de aanwezigheid van prins Filip en prinses Mathilde van België. Onder de ongeveer tachtig genodigden bevonden zich geen leden van het Nederlandse kabinet. Wel waren er leden van de hofhouding uitgenodigd.

Het diner vond plaats in een ontspannen sfeer. Zo was duidelijk te zien dat Willem-Alexander zeer op zijn schoonfamilie is gesteld. Daarnaast maakte Jorge Zorreguieta grote indruk op de aanwezigen. De vader van Máxima voldeed volledig aan het beeld dat al eerder van hem is geschapen: dat van een innemende, vriendelijke man.

Een groot deel van de gasten overnachtte in het Mayfair Hotel aan de Louisestraat in Brussel. De dag na het diner werd er nog in klein gezelschap nagepraat tijdens een brunch die werd verzorgd door de familie Ruding.Het ziet er naar uit dat België en met name de regio rond Brussel de locatie wordt voor afspraken tussen de familie Zorreguieta en leden van ons Koninklijk Huis. Tijdens eerdere bezoeken aan Europa gebruikten de ouders van Máxima ook al Brussel als uitvalsbasis.

De vader van Máxima, omstreden vanwege zijn ministerschap in het Argentijnse kabinet van dictator Videla eind jaren zeventig, is niet welkom op het huwelijk van zijn dochter en Willem-Alexander. Officieel is hem niet de toegang tot Nederland ontzegd, maar het lijkt er nu op dat, om ophef te voorkomen, hij zeker tot het huwelijk niet in ons land zal verschijnen.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden