Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

08-12-2001
Marco en Sita klaar voor huwelijkslied

door Henk van der Meyden

HILVERSUM - Marco Borsato en Sita zijn er klaar voor. Vanavond zullen zij voor het eerst het officiële huwelijkslied voor Willem-Alexander en Máxima ten gehore brengen in het SBS6-programma SuperRobert.Marco werd door het Nationaal Oranje Comité uitgekozen voor deze "eervolle opdracht''. "Het moest over liefde gaan en verder gaf men mij, John Ewbank en Han Korenneef - mijn vaste componist en tekstschrijver - alle vrijheid'', vertelt Marco.

"Lopen over water, zoals het lied heet, is ook een lied over hoe onoverwinnelijk, hoe geweldig je je voelt als je van iemand houdt. Dan kan je de hele wereld aan.

Dan kan je voor je gevoel zelfs over water lopen. De namen Willem-Alexander en Máxima wilden we in het lied niet gebruiken. Dat zou niet chique zijn.''

Het was Marco die Sita uitkoos als partner voor het lied. "Sita is nieuw en talentvol. Ik vind het geweldig zo'n jong talent in de schijnwerpers te zetten. En onze stemmen passen ook goed bij elkaar.''

Marco ziet dit huwelijkslied als een 'kroon' op zijn carrière. Vanavond kan men zien en horen hoe Marco en Sita een ode brengen aan de liefde die Máxima en Willem-Alexander zo stralend uitdragen.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden