Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

03-12-2001
Fanclub wil nationale vrijgezellenavond

door Babette Wieringa

AMSTELVEEN - Bij het huwelijk hoort een vrijgezellenavond. En als je de kroonprins van Nederland bent, dan hoort het volk je zo'n party aan te bieden. Althans, dat meent de Willem-Alexander Fanclub (Waf!), die nu alles in het werk stelt om heel Nederland aan de vooravond van het koninklijk huwelijk feest te laten vieren.

Een heus volksfeest moet het worden. Want "aan zo'n besloten feestje in de ArenA kunnen enkel de genodigde bobo's lol beleven". De Waf! heeft samen met een aantal studenten, verenigd in het Nationale Vrijgezellen Avond Comité, het plan opgevat om alle kroegen in Nederland zover te krijgen dat ze hun medewerking verlenen, zodat de Nationale Vrijgezellen Avond een uitstraling krijgt die vergelijkbaar is met Koninginnedag.

Christian Fritschy, een van de studenten die dit initiatief samen met de Waf! heeft genomen, vertelt dat ze in gesprek zijn met een bierbrouwer die de sponsoring op zich wil nemen. Bovendien zal er door middel van 50.000 (gratis) Boomerang ansichtkaarten bekendheid worden gegeven aan de feestavond. "Dit is weliswaar geboren als geintje aan de bar, maar inmiddels zijn we bloedserieus. Deze vrijgezellenavond moet gewoon de tegenhanger worden van het feest in de ArenA. Een laagdrempelig feest, waarbij gezelligheid voorop staat."

Op de feestavond is iedereen welkom; mannen, vrouwen, gehuwd, maar bovenal vrijgezel. Christian behoort net als zijn medeorganisatoren ook tot het vrijgezellenlegioen: "Mensen kunnen zich met een nog geheim kenmerk als vrijgezel herkenbaar maken. Tevens zullen wij voor zogenaamde 'love bierviltjes' zorgen, waarmee vrijgezellen 'het nationale hartendievenspel' kunnen spelen. Het lijkt ons fantastisch wanneer er hierdoor enkele weken later nog meer valentijnskaarten worden verstuurd."Omdat Willem-Alexander hoogstwaarschijnlijk niet aanwezig zal zijn op zijn eigen vrijgezellenfeestje, roept het Nationale Vrijgezellen Avond Comité iedere Nederlander op om koffiepunten voor het aanstaande echtpaar te sparen.

"Als Alexander niet naar ons kan komen, dan moeten wij maar bij hem op de koffie", zo verklaart het comité. "Wij begrijpen dat zelfs de prins niet genoeg koffiekopjes in huis heeft om iedereen van een bakje te voorzien. Vandaar ons vermoeden dat het tweetal blij zal zijn met een goede voorraad koffiepunten." Christian gaat in ieder geval sparen, want zo'n koninklijk kopje koffie met Willem-Alexander en vooral met Máxima lijkt hem wel wat. Lachend: "Je begrijpt dat ik me helemaal kan vinden in zijn keuze om haar te trouwen."

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden