Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

29-11-2001
'Máxima vraagt hartsvriendin als getuige'

AMSTERDAM/PARIJS - De Argentijnse Samantha Deane zou door Máxima Zorreguieta zijn gevraagd getuige te zijn op haar huwelijk met prins Willem-Alexander Samantha en Máxima zijn hartsvriendinnen en oud-schoolgenoten. Dit meldt het gerenommeerde Franse weekbladPoint de Vue, dat zich baseert op Argentijnse bronnen.

Het blad wijdt deze week een coverstory aan de bruid van prins Willem-Alexander. Daarin staat onder meer dat Samantha Deane door Máxima is gevraagd te getuigen op het huwelijk op 2 februari. Ook zou Máxima van de vierhonderd genodigden op een feest in het Paleis op de Dam op de donderdag voor het huwelijk er honderd uit Argentinië mogen uitnodigen.

De Rijksvoorlichtingsdienst wil in dit stadium van de voorbereidingen geen uitspraken doen over de namen van de getuigen, noch over het aantal gasten.In hoge internationale kringen is Point de Vue een veel gelezen blad. Je hoort er pas echt bij als je er in hebt gestaan. Naast de cover beslaat de reportage over Máxima acht pagina's. Een redacteur van het blad is afgereisd naar Buenos Aires en heeft daar met mensen uit kringen rond de familie Zorreguieta gesproken.Dezelfde bron meldt ook dat Martin Zorreguieta, de 29-jarige broer van de bruid, namens de afwezige vader en moeder in Amsterdam de honneurs zou waarnemen.

Het weekblad gaat uitvoerig in op de vriendenkring van Máxima, die zij heeft leren kennen tijdens haar verblijf op de chique privé-school voor meisjes Northlands in Buenos Aires. Zo meldt het blad dat het een jeugdvriendin was die aan het begin van de relatie tussen Willem-Alexander en Máxima geheime afspraakjes regelde in het Museum of Modern Art in New York.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden