Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

09-11-2001
Borsato zingt voor de prins en Maxima

DEN HAAG - Volkszanger Marco Borsato gaat het speciale feestlied ter gelegenheid van het huwelijk van prins Willem-Alexander en Maxima zingen.

De populaire vocalist zingt het lied, 'Lopen over water', in een duet met K-otic-zangeres Sita, bekend van de tv-hit 'Starmaker'. Het nummer stamt oorspronkelijk uit het Amerikaanse country en western-walhalla Nashville. De Nederlandse tekst is gemaakt door mensen uit de eigen stal van Marco Borsato.

De Amsterdammer van Italiaanse origine presenteerde het huwelijkslied gisteren zelf tijdens een bijeenkomst van het Nationaal Oranje Comite. "Als je verliefd bent, voel je je sterk en denk je dat je alles kunt, zelfs over water lopen", verklaarde de uitverkoren troubadour de titel van zijn compositie nader.

Volgens de voorzitter van het Oranje Comite, oud-minister P. Beelaerts van Blokland, is voor Marco Borsato gekozen "omdat hij bekend is bij jong en oud en in het Nederlands zingt". De opbrengst van het feestduet gaat naar een speciaal 'Oranje Fonds.' Dit fonds met gironummer 22201 is het nationale huwelijksgeschenk van alle Nederlanders aan het prinselijk paar.

"Uit het fonds moeten culturele en sportieve activiteiten worden betaald die de verschillende culturen in ons land samenbinden", aldus voorzitter Beelaerts. Behalve het Oranje Fonds krijgen onze toekomstige koning en koningin ook een persoonlijk geschenk, namelijk een tuinameublement. "Niet twee ligstoelen of zo", legde de chef van het Oranje Comite uit. "Maar een flinke zitgelegenheid zodat zij bezoek in hun tuin kunnen ontvangen." Het geld voor dit cadeau komt niet uit het fonds.

Marco Borsato zal het huwelijkslied ten gehore brengen op een nationale feestavond op 1 februari 2002, de dag voor de bruiloft, in de Amsterdam-ArenA. De kroonprins en zijn aanstaande zullen daar zelf ook van de partij zijn. Voor dit festijn, dat 'live' wordt uitgezonden door de NOS, worden 50.000 Nederlanders uit alle geledingen van onze samenleving uitgenodigd. Zij worden geselecteerd door de gemeenten op grond van hun maatschappelijke verdiensten.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden