Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

01-11-2001
Maxima in leren jas valt in de smaak

DEN HAAG - Prins Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta speelden gisteren een thuiswedstrijd. Zij bezochten hun eigen woonplaats Den Haag, maar nu eens plekken waar zij normaal nooit komen.

Het gespreksonderwerp was de kleding van Maxima. De Hagenaars reageerden enthousiast op haar hippe rood leren jasje. "Dit past een stuk beter bij haar dan die stijve mantelpakjes waarin ze de laatste tijd steeds verscheen. En haar haar zit tenminste niet in zo'n knotje, veel vlotter", zo klonk het in het publiek.

Het prinselijk paar begon in Scheveningen, waar zij werden ontvangen door burgemeester Wim Deetman en de wethouder voor het vissersdorp, Wilbert Stolte. Hoogtepunt was een heuse aubade door het Scheveningse vissersvrouwenkoor. "Ik heb een hand gekregen van Willem-Alexander en Maxima", zucht koorzangeres Johanna Vink-Pronk, die haar hele leven in de traditionele Scheveningse klederdracht loopt. "Die was ik de rest van mijn leven niet meer.".

Ook elders in de hofstad klonken liederen tere ere van onze toekomstige koning en koningin. Met name Maxima bleek een grote inspiratiebron. "Een Argentijnse tango-pracht. Maxima! Heeft Alex voor ons meegebracht. Maxima!" zong het Haagse duo Sjors en Co in de overvolle Weimarstraat. Eerder op de dag had de zingende slager Marcel de Zoete het paar al toegezongen in verzorgingstehuis De Thuishaven: "De mooiste bruid wordt. Maxima.".

In het theater zwembad De Regentes, waar vroeger de Haagse jeugd zwemles kreeg, werd het prinselijk paar vergast op een uitvoering van de toneelgroep Excalibur, bestaand uit louter verstandelijk gehandicapten. "Ik vind je een heel mooi en lief meisje", zei de hoofdrolspeler tegen Maxima, toen zij hem na afloop van de voorstelling op het toneel een hand kwam geven.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden