Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

26-10-2001
Maxima kent de mosselman

MIDDELBURG - Zeeland heeft Maxima in het hart gesloten. Noord- en Zuid-Beveland, Walcheren en Schouwen-Duiveland liepen gisteren massaal uit voor het kennismakingsbezoek van Willem-Alexander en zijn Argentijnse verloofde.

In het typische mosseldorp Yerseke kreeg het paar uitleg over de mossel- en oestercultuur. Op het mosselvaartuig Yerseke 20 kreeg Maxima een schelp cadeau waarmee ze in de toekomst mosselen kan nuttigen. Een schelpdiertje op dat moment ging er bij haar niet in. Schipper Andre Verschuure was blij verrast over de talrijke vragen die het paar hem stelde.

Over de Zeelandbrug zette het gezelschap vervolgens koers richting Zierikzee, waar het Bruinisser visserskoor uit volle borst zong: "Maxima en Alexander, zijn voorgoed nu bij elkander, Zeeland maakt het u vandaag best naar de zin. U bent ons toekomstig Koningin.".

Zelfs bij Waterland Neeltje Jans, dat kilometers uit de bewoonde wereld ligt, hadden zich enkele honderden belangstellenden verzameld. Het stel werd er uitgebreid rondgeleid langs de Oosterscheldekering. Op weg naar Middelburg werd even stilgehouden bij recreatiepark De Banjaard, waar nierpatientjes vakantie vieren.

De dag in Zeeland werd afgesloten met een bezoek aan de hoofdstad Middelburg, waar de ganse bevolking op het Marktplein was samengekomen om Maxima en Willem-Alexander toe te juichen. De Zeeuwse Muzikanten, gevormd uit 50 geestelijk gehandicapten, speelden de lambada. Het publiek was ook hier razend enthousiast. "Een enig stel", vindt mevrouw Toos Verlinde. "Maxima heeft een zeer goede invloed op Alexander; hij is niet meer zo houterig! Onze kroonprins is nu veel vlotter. Dit is echt genieten. Ik blijf hier staan tot het bittere einde. Mijn man moet maar zien
hoe hij eten krijgt."

Dat de mosselman eigenlijk in Scheveningen woont, weet Maxima natuurlijk allang. Maar sinds gisteren weet ze ook dat de Zeeuwse mosselmannen niets voor de Scheveningse onderdoen. Schipper Verschuure overtuigde haar zonder enig probleem.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden