Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

27-09-2001
Maxima fietsend door Utrecht

door Annemiek Paping

AMERSFOORT - En opnieuw is het haar gelukt.! Met haar gulle, stralende glimlach veroverde Máxima gisteren de harten van de Utrechters. Vriendelijk handen schuddend, baande de geboren Argentijnse zich een weg door de menigte. Heel de provincie leek uitgelopen om een glimp van de toekomstige bruid van prins Willem-Alexander op te vangen.

De reacties waren enthousiast: "In het echt is ze nog mooier dan op tv", vond een dame die twee uur lang geduldig had gewacht op de komst van het stel. "Het is echt te hopen dat ze zo spontaan blijft als ze nu is!"

De weergoden waren Utrecht gunstig gezind en de stemming zat er goed in. Kleine meisjes liepen parmantig rond met een oranje kroontje met daarop het opschrift 'Maxima for queen' of met getekende vlaggetjes op de wangen. Schoolkinderen in de wijk Kattenbroek mochten eerder uit school om het prinselijk paar te begroeten. Vol spanning wachtten ze op het moment dat het speciale 'koninklijke treintje' in zicht kwam.

Toen Willem-Alexander en Máxima vervolgens de wijk met de bijzondere ruinewoningen inliepen, klonk spontaan het Wilhelmus. Na dit bliksembezoek vertrok de Koninklijke bus naar de Sterrenberg in Huis ter Heide, gemeente Zeist. Op deze prachtige lokatie in het bos mochten vooral de aanwezige gehandicapten zich verheugen in de warme belangstelling van Máxima en haar prins.

De scholieren van het Revius Lyceum in Doorn gingen compleet uit hun dak toen het stel arriveerde. Allen waren zij getooid met oranje sjaals met opdruk 'Maxima for rector'. "Die Willem-Alexander heeft goed gescoord", beoordeelde een puber de keuze van onze kroonprins. "Lekker ding!". Vervolgens gingen enkele honderden rood-wit-blauwe ballonnen, met daaraan een kaartje met daarop van iedere leerling een persoonlijke wens aan het prinselijk paar, de lucht in.

Het succesvolle kennismakingsbezoek van Máxima en Willem-Alexander aan de provincie werd afgesloten in Wijk bij Duurstede met een fietstochtje en een ontvangst in het gemeentehuis.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden