Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

10-09-2001
Maxima swingt mee met Hazes

door Jan-Kees Emmer

ROTTERDAM - Ze moest duidelijk even wennen, maar voor ze het wist stond ze zelf ook op de banken mee te swingen. Máxima Zorreguieta bezocht afgelopen zaterdag onverwacht het concert van Andre Hazes in Ahoy'.

Zonder prins Willem-Alexander, die andere verplichtingen had, maar met een paar goede vrienden en vriendinnen bleef de geboren Argentijnse vrijwel onopgemerkt voor het publiek in de Rotterdamse poptempel. En kon ze ongestoord dit onderdeel van haar 'inburgering' ondergaan. Hoofddirecteur E. Brouwers bevestigt de aanwezigheid van de aanstaande van de Prins van Oranje. "Ze wilde ook graag met dit facet van het brede Nederlandse culturele leven kennismaken."

En dat leek haar wel te bevallen. Toen het publiek meteen bij het begin van het concert op de stoelen ging staan, bleef ze eerst nog even zitten. Onwennig over het Nederlandse gebruik om van een zitplaats een staanplaats te maken. Daarna stond ze toch op en begon enthousiast mee te klappen, te zingen en te swingen. Hazes zelf was kort voor het begin van het optreden op de hoogte gesteld van het hoge bezoek. De volkszanger maakte een kleine toespeling door bij het opentrekken van zijn eerste biertje te proosten op het Koninklijk Huis.

Vereerd

Na afloop toonde hij zich vereerd. "Ik dacht dat ik alle hoogtepunten al gehad had dit jaar. Maar dit overtrof weer alles. Ik ben zo trots dat ik voor haar heb mogen optreden. Ik vind het een ongekende eer", aldus Hazes.

Vandaag zal Máxima minder onopgemerkt blijven. Dan bezoekt ze samen met prins Willem-Alexander Amsterdam. Het paar wordt om half twee in het Amsterdamse Stadhuis ontvangen. Van daar gaat het gezelschap naar onder meer de Hollandsche Schouwburg. Ook volgt een rondrit door de stad met een historische tram. Woensdag en donderdag volgen Drenthe en Groningen.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden