Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

05-09-2001
Triomftocht

AMSTERDAM - Het eerste van de reeks bezoeken die prins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima Zorreguieta aan de provincies brengen, is uitgelopen op een spontaan en hartverwarmend volksfeest. Als de ontvangst die het paar in Noord-Brabant ten deel viel representatief is voor wat beiden in de andere regio's nog te wachten staat, belooft het een ware triomftocht te worden.

De bezoeken zijn officieel bedoeld om Máxima kennis te laten maken met Nederland en de Nederlanders. De Noord-Brabanders hebben het bezoek echter vooral aangegrepen om massaal uiting te geven aan hun enthousiasme voor prins Willem-Alexander en zijn Argentijnse verloofde. Ondanks het natte, gure weer waren er in de vier Brabantse steden die werden bezocht tienduizenden de straat op gegaan om een glimp van het paar op te vangen.

Het spontane en soms zelfs uitgelaten onthaal heeft opnieuw aangetoond hoe Máxima door haar charme en haar ongedwongen en ontwapenende optreden in korte tijd de harten van het Nederlandse volk heeft veroverd. De komende vier weken krijgen de andere provincies bezoek van het prinselijk paar. Als de voortekenen niet bedriegen, lijkt dit onderdeel van Máxima's inburgeringscursus al bij voorbaat geslaagd.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden