Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

17-08-2001
Willem en Máxima per tram in A'dam

door Jan-Kees Emmer

AMSTERDAM - Prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta pakken bij hun bezoek aan Amsterdam op 10 september de tram. Het paar stapt op bij de Hollandse Schouwburg en rijdt met de historische Utrechtenaar nr. 1 naar de aanlegsteiger bij de De Nederlandse Bank, waar zij op een rondvaartboot stappen.

Het GVB is volgens woordvoerder H. Bosma zeer vereerd met de koninklijke tramrit. "We hebben ook nog een Gouden Bus staan. Die zetten we graag in bij het huwelijk van het paar."

In het Amsterdamse stadhuis zullen de prins en zijn verloofde vervolgens luisteren naar een lezing van de bekende Amsterdamse schrijver Geert Mak. De lezing heeft als titel Vogelvluchten boven Amsterdam.

Overigens is in Eindhoven enige ophef ontstaan over een deel van het kennismakingsprogramma dat de Prins van Oranje en zijn aanstaande in die stad gaan volgen. De gemeenteraadsfractie van het CDA maakt zich boos over het feit dat er na afloop van het programma een besloten receptie met het paar is in de expositieruimte van de plaatselijke kunstinstelling Mu Art Foundation.

Het CDA vindt dat het prinselijk paar daar beter kan wegblijven omdat er momenteel in de Eindhovense gemeenteraad een forse discussie gaande is over het voortbestaan van die instelling. Hierdoor zou de discussie in de raad worden vertroebeld. Volgens de fractie is het niet verstandig en zelfs een teken van armoede om de receptie in een 'omstreden object' te houden. De gemeente vindt dit onzin.

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden