Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

31-03-2001
Sportief, gek op paarden en en skien

AMSTERDAM - Net als Willem-Alexander is Máxima uiterst sportief. Ze kan uitstekend skien en snowboarden, maar is ook van kinds af aan actief op het gras. Vader Zorreguieta - Coqui voor vrienden - bracht haar de fijne kneepjes bij van de polosport.

Polo, waarbij de deelnemers te paard met lange slaghouten een bal heen en weer spelen, is bij uitstek een hobby voor de zeer rijken met een neiging tot waaghalzerij. "Op de rug van een paard voelt ze zich lekker", aldus een vriendin. Jorge Zorreguieta groeide op in de provincie, in de weidse pampa, ongeveer 200 km ten westen van de hoofdstad. Obsessie. Hier speelde Jorge Zorreguieta in zijn jongere jaren voor het plaatselijke team Las Escobas Polo Club dat mede dankzij zijn natuurlijke behendigheid en affiniteit met paarden doordrong tot de eredivisie van het land.

Polo is een obsessie in Argentinie. Het land legt beslag op bijna alle internationale titels en is de bakermat van 's werelds beste polospelers. Hoewel Máxima slechts af en toe aan wedstrijden deelneemt, meestal tijdens zomervakanties, stond zij vaker aan het volleybalnet. Reeds op de Northlands middelbare school in Buenos Aires was zij als meisje jarenlang actief in volleybaltoernooien. Zij schreef er zelfs over in de schoolkrant.

"Maxima is een sportieve jonge vrouw. Ze houdt van actie. Activiteiten zonder snelheid zijn niet echt iets voor haar. Maxi werkt hard en speelt hard. Ze is in een woord dynamisch," zo weet de paardenfokker Jorge Bellande die op zijn manege twee polo-paarden en een rijpaard voor haar verzorgt. "Soms belt ze me zelfs helemaal uit New York op om te vragen hoe het met haar dieren gaat," aldus Bellande vorig jaar.

 

 

© 2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden