Telegraaf-iVoorpagina Dagblad De TelegraafLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsCrazyLife
[terug]
 
 

Bonnen blijven geldig

 
 

De komst van de euro levert heel wat vragen op. Vooral over praktische dingen die voorheen automatisch gingen maar waarover we nu ineens gaan nadenken. We zetten er een paar op een rijtje.

Kan ik nog wel betalen met waardebonnen, tegoedbonnen, boeken-, cd- en andere cadeaubonnen die in guldens zijn aangegeven? Deze veelgestelde vraag kan met 'ja' worden beantwoord. Met deze bonnen kan tot de geldigheidsdatum die erop vermeld staat, worden afgerekend. Het winkelpersoneel rekent de waarde ervan om in euro's.

Ook postzegels waarop alleen de waarde in guldens staat, kunnen worden geplakt totdat ze op zijn.

Wie nog strippenkaarten in guldens heeft, hoeft zich evenmin zorgen te maken. 15-strippenkaarten van Hlf. 12,50 (volledig tarief) of van Hlf. 7,75 (reductietarief) alsmede 45-strippenkaarten van Hlf. 36,75 blijven geldig tot 1 januari 2003.

Maar wie in bus of tram contant wil betalen voor z'n plaatsbewijs kan dit vanaf 1 januari 2002 alleen in euro's doen. Deze uitzonderingspositie heeft te maken met het feit dat men de dienstregeling niet in gevaar wil brengen. Rekenen met twee muntsoorten kost te veel tijd en werkt daarom vertraging in de hand. Omdat de gulden tot 28 januari wettig betaalmiddel blijft, kan iemand die per se met guldens wil betalen overigens niet worden geweigerd.

 

 
[terug]
 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.