Telegraaf-iVoorpagina Dagblad De TelegraafLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsCrazyLife
[terug]
 
 

Speel- automaten euroklaar

 
 

Als soldaten in de rij staan de speelautomaten bij Ommer Automaten in Ommen klaar voor 1 januari 2002. Europroof zijn ze allemaal gemaakt en dat is voor het Ommer bedrijf een megaklus waar ze al bijna een jaar mee bezig zijn.

Onder het toeziend oog van Mans Zandman en Rien Steen (l), directeuren van Ommer Automaten, maakt Jan een gokautomaat europroof.

"We hebben in 700 horecabedrijven machines staan en die moeten straks allemaal met de euro kunnen werken. Ook hebben we nog vier amusementscentra die op tijd omgeturnd moeten zijn. Er moet een andere geldkoker in, de zogeheten 'muntproever' moet worden aangepast en ook de software moet worden veranderd. Momenteel halen we veel speelautomaten op bij onze klanten en maken die in de werkplaats voor een deel eurogeschikt. Op 1 januari hoeven de monteurs ter plekke alleen nog wat aanpassingen te verrichten en dan kan hij alleen de euro aan. Maar we hebben ook apparaten die niet omgebouwd kunnen worden en helemaal vervangen moeten worden", legt directeur Mans Zandman uit.

De directie gaat in één klap over op de euro. "We gaan niet met guldens en euro's naast elkaar werken. Dan krijg je zo'n verwarring. In de automaten passen straks alleen euro's en krijgt men uitbetaald in euro's", zegt Zandman.

De grootste vrees van Zandman en mededirecteur Rien Steen is dat straks de euromunten uit het buitenland niet passen. "Je moet er niet aan denken dat dat misgaat want dan moet alles weer worden aangepast. We vertrouwen op de testen en hopen dat het goed gaat."

 
[terug]
 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.