&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> Eurojet

Turkse Rivièra:
smullen met voetjes in het water

ALANYA - De forel hoeft er bijna het water niet meer voor uit. Een klein sprongetje is voldoende om in de pan te belanden. De kok heeft zijn fornuis in het water staan. Z'n klanten zitten op het terras; pardoes in het water van de Dimcayi, een rivier bij de Turkse badplaats Alanya.

In de rivier is het heerlijk toeven onder een waterval.

Lekker met de voeten in het water tafelen. En om de vingers te wassen kan even een duik in het kristalheldere water worden genomen. Een klaterende waterval fungeert als douche.

Met een koel drankje in de hand is dit een leven zoals het is bedoeld, zo mijmeren we. Het water van de rivier stroomt loom voorbij en op de achtergrond speelt een orkestje Turkse muziek. Vlinders dartelen boven de tafels en libellen schieten voorbij.

De prijs voor dit verblijf in deze aardse Hof van Eden? Nog geen ƒ7,50 voor een verrukkelijke forel, zegt hoteldirecteur Serhat Kayis van het driesterrenhotel Kandelor in Alanya. Een biertje kost nog geen knaak en de kosten van verschillende frisse salades doen voor ons vooroorlogs aan.

De terrasjes staan in het water onder overhangende bomen.

Het eten is overigens opvallend lekker, zo blijkt als we enkele restaurants bezoeken. De trend is dat vleesgerechten naar de achtergrond verdwijnen en dat er veel meer groenten, kruiden en fruit op tafel komen.

Het vlees dat op tafel komt is verrijkt met smaakmakers als tijm, oregano, basilicum, rozemarijn, peterselie, mint en het uitgesproken koriander.

Inlichtingen SunMan Tours, telefoon 020 4054422.

(eigen foto 's)

Publicatiedatum = 29 januari 2000