zaterdag 30 december 2000

Met de boot door Rusland

Van onze redactie Reiskrant

MOSKOU - Wie is uitgekeken op een bootreis op de Rijn, kan zijn hart ophalen tijdens riviercruises in Rusland. Aan boord van een luxe schip is het een comfortabele en veilige manier om het Oost Europese land te leren kennen. Moskou en Sint Petersburg zijn naar eigen keuze begin- of eindpunt van de reis.

Met dergelijke schepen wordt tussen Moskou en Sint Petersburg gevaren.

Onderweg varen deelnemers door een netwerk van rivieren, waaronder de Wolga en de Neva, kanalen en meren. Er wordt aangelegd in interessante steden en dorpen. Uiteraard wordt ook een bezoek gebracht aan Moskou en Sint Petersburg.

Op pad met de boot betekent geen gesleep met koffers en vermoeiende verplaatsingen. Er wordt gereisd temidden van een internationaal gezelschap. De cruises (vanaf f 1500 - twaalf dagen) zijn geheel verzorgd, alle maaltijden zijn inbegrepen, evenals excursies in elke plaats waar wordt aangelegd.

Vanaf de Moskva heb je een schitterend uitzicht op het Kremlin.

Daarnaast wordt aan boord een programma verzorgd. Maar op het zonnedek kan tevens worden genoten van de rust op het water en van het landschap. Alle hutten zijn voorzien van air-condition, douche, toilet en koelkast.

Naast tochten door Rusland, kunnen er ook riviercruises in de Oekraïne worden gemaakt. Kiev, Odessa en het schiereiland De Krim zijn enkele ingrediënten van een rondreis door dat land. Gezeten op het dek kunnen de reizigers in alle rust het landschap langs de rivier de Dnjepr en de Zwarte Zee bewonderen.

EIGEN FOTO'S