&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> Eurojet

Passie voor Portugese paarden

LISSABON - Je bent gek van Portugal en houdt van paardrijden. Wat is er dan mooier om dat land te verkennen op de rug van zo'n edel dier. Helemaal prachtig is het wanneer je voor zo'n toch ook nog de beschikking krijgt over een Alter Real het Portugese paardenras bij uitstek.

Dit overkwam zo'n 30 jaar geleden foto-journaliste Gemma van Dijk. Vanaf die tijd kreeg zij bij wijzen van spreken 'levenslang'. Alleen ziet zij het God zij dank niet als een straf. Integendeel!

Haar 'levenslang', de passie voor Portugal, maar vooral voor de Portugese paarden, resulteerde in het 'Alter Real 1748-1998'. Hierin laat zij door middel van foto's en bijschriften 250 jaar geschiedenis zien van het Alter Real-ras, dat zijn naam dankt aan Dom Joao V, oprichter van de stoeterij in de provincie Alentejo, dichtbij het stadje Alter de Chao.

Gemma van Dijk kreeg "levenslang" in het schitterende Portugal.

Maar niet alleen het verleden, ook aan het heden wordt uitgebreid aandacht besteed. Zo kunt u rustig de hulpmiddelen bekijken die gebruikt worden bij de training en jacht met valken. De valkenjacht te paard behoorde nu eenmaal tot een geliefd tijdverdrijf aan de Europese hoven. Het is dan ook niet zo vreemd, dat de huidige Stoeterij ook deze tak van sport in ere heeft hersteld.

'Alter Real 1748-1998' is drie-talig (Portugees, Engels en Frans), met een Nederlandstalige bijlage. Het kost ƒ97,50 excl. verzendkosten ƒ15, te storten op postbank rek. 8207319 t.n.v. Centro Lusitano Roermond met duidelijke vermelding van naam en adres. Het boek wordt u dan binnen twee weken toegestuurd.

FOTO: JOHN CLAESSENS

Publicatiedatum = 3 juli 1999

terug Portugal intro