&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Natuur maakt zich op voor de winter

door Thijs Jansen

DRIEBERGEN - Het is in deze tijd van het jaar in de natuur weer een feest van geuren, kleuren en lekkernijen. Want, zo meldt Staatsbosbeheer uit Driebergen, in het najaar wordt er geoogst in de natuur. "Veel mensen trekken naar buiten om te genieten van de vruchten van bos en veld."

Een paar schapen, wat bomen en een beetje heiig weer, meer is niet nodig om in de herfst een sfeervol plaatje samen te stellen. (foto Henk Oosterhuis)

Er zijn weer volop noten, kastanjes, bramen, bessen, eikels en paddestoelen te vinden. De boswachters van Staatsbosbeheer staan klaar om belangstellenden te helpen bij hun zoektocht naar de vele lekkernijen.

In de dierenwereld is het nu een drukte van belang. Allerlei dieren zijn in de weer om hun wintervoorraden aan te leggen. Wie op de Veluwe het bos intrekt kan onder meer getuige zijn van de macho's onder de herten om hun hinden te veroveren.

De vogeltrek is inmiddels ook in volle gang. Vanuit observatiepunten kunnen de vogels worden bewonderd zonder dat hun rust wordt verstoord. De aparte schoonheid van de herfstkleuren en bijbehorende geuren nodigen uit om naar buiten te gaan.

Staatsbosbeheer heeft daarvoor een Natuuractiviteitenagenda samengesteld. Daarin wordt een overzicht gegeven van activiteiten die boswachters hebben georganiseerd in de vele terreinen van Staatsbosbeheer. Inlichtingen: 030-6926111.

Publicatiedatum = 3 oktober 1998