&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> Eurojet

Ecodrome heeft vaste plaats veroverd

door Harry Muller

ZWOLLE - Ruim twee jaar na de opening heeft het Ecodrome in Zwolle een vaste plaats veroverd in de wereld van de vrijetijdsparken. Dit natuurmuseum met ook een aantal bescheiden attracties trekt steeds meer bezoekers door het organiseren van extra evenementen. De komende herfstvakantie staat in het teken van 'Vogelvlucht', een evenement dat georganiseerd wordt in samenwerking met Vogelbescherming Nederland, een vereniging die 100 jaar bestaat.

Directeur Arie de Vries: "Aanvankelijk lag bij het Ecodrome de nadruk op het museum en daardoor was ons park nogal saai. Wie eenmaal geweest was, kwam niet terug en daardoor bleef het aantal bezoekers beneden de verwachtingen. Vorig jaar hebben we het roer omgegooid en hadden bijvoorbeeld de dino-weken op het programma staan. Het skelet van een allosaurus werd in ons park in elkaar gezet en daar kwamen in een paar weken maar liefst 15.000 mensen een kijkje nemen. Met de kerst hadden we rendieren en dit jaar tijdens de zomermaanden kon men alles te weten komen over het leven van de indianen. Tenten waren opgezet, een echte indiaan vertelde verhalen, we lieten zien hoe ze met roofvogels op jacht gingen, men kon boogschieten en kinderen werden als indiaan geschminkt."

Herfst

De heksentuin met het huis van Hans en Grietje is vooral voor de kleine bezoekers erg leuk. Foto: Will Dekkers

Deze herfstvakantie staat in het teken van de vogels. Van 16 tot en met 31 oktober zijn in het Ecodrome nieuwe tentoonstellingen over vogels, maar ook laat men honderd jaar oude dameshoeden zien die destijds versierd werden met vogelveren en opgezette vogels. Dergelijke hoedjes waren aanleiding voor de oprichting van de vogelbescherming. Verder kan men met een gids in een naburig park op zoek gaan naar de vogels.

Ecodrome ligt er nu prachtig bij. De thematuinen als een boerentuin, een kruidentuin of een verliefdentuin met prieeltjes die er aanvankelijk wat povertjes bij lagen, zijn nu uitgegroeid tot een gebied waar je heerlijk kunt wandelen. Heel bijzonder is de aangepaste tuin voor mensen met een rolstoel, die door een spastische jongen wordt onderhouden. Daarnaast zijn in het biorama tal van tropische bloemen en planten.

INLICHTINGEN: Het Ecodrome aan de Willemsvaart in Zwolle is tot en met 31 oktober en alle dagen van de schoolvakanties dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Van 1 november tot en met 31 maart is men geopend op woensdagmiddag vanaf 12 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is: 038-4215050 en het park is ook te vinden op www.ecodrome.nl

 

Publicatiedatum = 9 oktober 1999