&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> Eurojet

Wandeling langs Zwolse monumenten

ZWOLLE - Al puzzelend op ontdekkingsreis door de binnenstad van Zwolle. De VVV in die plaats heeft een speurtocht uitgestippeld voor zowel kinderen als volwassenen, die graag in de huid kruipen van Sherlock Holmes.

Het Pelserbruggetje over de Thorbeckegracht.

Er zijn twee verschillende boekjes uitgebracht: 'Hallo Speurneus' voor de minderjarige detectivejes en 'Wandeling door het verleden' voor volwassenen.

Speurende kinderen bij het beeld 'Adam' van Rodin voor het Zwolse stadhuis.

Daarbij is het de bedoeling met het boekje in de hand allerlei vragen te beantwoorden over onder meer de talloze monumenten en andere historische wetenswaardigheden die de Hanzestad rijk is.

"Vaak ervaren kinderen het bekijken van een stad als saai en oninteressant", erkent Astrid Crum van de plaatselijke VVV. "Maar via zo'n puzzeltocht wordt het juist een leuke bezigheid. Overigens niet alleen voor kinderen. Voor volwassenen kan het ook heel boeiend zijn om op een andere manier een stadswandeling te maken."

Gezinswandelingen

Een doorkijkje door de monumentale stadsmuur die de Hanzestad ' Zwolle in vervlogen tijden bescherming bood.

Volgens Astrid Crum zijn de speurtochten met name geschikt voor gezamenlijke gezinswandelingen, maar ook voor uitstapjes en feestjes. "Vanwege de gelijklopende routes is het overigens ook mogelijk de speurtochten te combineren met de eerder uitgegeven wandeltocht 'Voetsporen uit een ver verleden'."

Achterin het boekje zit een kaart met daarop de antwoorden. Deze kaart is trouwens gemakkelijk te verwijderen om al te slimme speurneuzen alvast een stapje voor te zijn...

De verkoopprijs per speurtocht is ƒ3,95 bij de VVV aan het Grote Kerkplein. Voor meer informatie VVV Zwolle, telefoon: 0900-1122375.

Publicatiedatum = 19 juni 1999