&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> Fit Vakanties

Veel moois tussen IJssel en Veluwe

door THIJS JANSEN

VOORST - De gemeente Voorts wil zich gaan profileren als fietsgebied. Met behulp van de brochure 'Landelijk Voorst tussen Veluwe en IJssel' wil de plaatselijke VVV de nog vrij onbekende IJsselvallei aan de man brengen.

Er valt nog volop te genieten van mooie stukjes Nederland, zoals hier op de Veluwe.
(eigen foto)

Tussen de rivier de IJsselvallei. Het is volgens de VVV daar een prachtig gebied dat rust, ruimte en veel mooie natuur vol afwisseling biedt. Maar er zijn ook gezellige steden en dorpjes zoals Voorst, Brummen, Epe, Apeldoorn en Hattum.

Het is een genoegen te fietsen door deze streek met polder- en kavellandschappen, bossen, groene weiden, historische landgoederen en natuurlijk de IJssel met haar uiterwaarden en prachtige vergezichten.

Niet voor niets is de IJsselvallei volgens een trotse VVV benoemd tot waardevol cultuurlandschap. De landelijke gemeente Voorst is door de strategische ligging in de stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen een prima uitgangspunt voor een fietsvakantie in eigen land.

Arrangementen

Door de samenwerking van twee minicampings, het dorpshotel en de recreatiecamping is de brochure 'Fietsen in de gemeente Voorts' voor fietsarrangementen ontstaan. Men kan onder meer kamperen bij de boer en volop genieten van het leven op het platteland.

Hierbij kan men kennis maken met het leven op een boerderij, waar vers fruit verkrijgbaar is van de fruitteelt, of waar men verse melk op ambachtelijke wijze tot kaas verwerkt en verkoopt op de daarbij gelegen kaasboerderij.

Wie liever op een recreatiecamping of in een sfeervol dorpshotel verblijft, het maakt volgens de VVV niet uit. Aan deze wensen kan worden voldaan. De brochure is aan te vragen bij de VVV van Voorts, Marktplein 11a in Twello, telefoon 0571-275567.

Publicatiedatum = 1 mei 1999