&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Bridgen rond de boerderij

NIEUWLEUSEN - Als het mooi weer is, kunnen bridgers terecht bij de boerderij van Thea en Bertil Bello in het dorp Nieuwleusen even ten noorden van Zwolle. Daar wordt op woensdag- en donderdagmiddag het kaartspel gespeeld onder de perenbomen van de oude boomgaard. Intussen kan men tijdens het kaarten genieten van het leven op het platteland, want de boeren rond de bridgeboerderij gaan gewoon door met hun werk als het maaien van het gras of het melken van de koeien. Alleen deze maand nog kunnen bridgers bij de boerderij terecht.

Thea: "Het bridgen in de boomgaard is begonnen met enkele vrienden en kennissen, maar geleidelijk zijn er meer spelers gekomen. Maximaal kunnen zo'n 60 mensen deelnemen. We vragen een inschrijfgeld van vier gulden, maar dan wordt ook gratis een kopje thee geserveerd. Verder zijn er eenvoudige prijsjes als bijvoorbeeld eieren van de boerderij. Het is gewoon gezellig om lekker buiten te bridgen. Wanneer het regent, kan men terecht in onze wagenschuur."

Thea Bello is al eens met de fiets op stap geweest met een groep bridgers langs verschillende boerderijen, waar dan ook een partijtje gespeeld werd. Eind deze maand organiseert zij een bridge-fietstocht langs kleine herbergen in de buurt. Vanaf haar boerderij heeft zij tevens een kunstboerderij-route samengesteld, waarin onder meer een expositie van regionale schilders en een beeldentuin is opgenomen. Verder heeft de VVV Overijssels Vechtdal in Ommen (tel. 0529-451638) fietsroutes langs boerderijen beschikbaar.

Inlichtingen:
Boerderij 'De Steenhoeve', Nieuwleusen, tel. 0529-427227.

Publicatiedatum = 15 augustus 1998