&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Suite als hotel in Zwolle

ZWOLLE - Een van de kleinste hotels in de Overijsselse hoofdstad Zwolle is de Thorbecke Suite, die voor maximaal twee personen geschikt is. Het is een pand uit de 19e eeuw aan een gracht, waar de staatsman Thorbecke eens op nummer 11 woonde. Via een bruggetje ben je meteen in de binnenstad.

Deze suite doet niet onder voor zo'n luxe onderkomen in een duur hotel. Alle vertrekken zijn klassiek ingericht en vooral de woonkamer met uitzicht op de schepen in de gracht is erg mooi. Daar wordt 's morgens een uitgebreid ontbijt geserveerd. De slaapkamer is een sprookje en natuurlijk is de badkamer van een bubbelbad voorzien. De binnenplaats bij de suite is knus.

Gastheer van de suite is Dirk Schuitemaker, die er alles aan doet om zijn gasten een paar heerlijke dagen te bezorgen. Hij kan bijvoorbeeld zorgen voor een beauty-arrangement; zonder koopverplichting een kledingadvies krijgen in een boutique; hij zorgt voor een monumentenwandeling in het historisch centrum van Zwolle of bespreekt een tafeltje in een sterrenrestaurant.

Dirk Schuitemaker voor zijn Suite in Zwolle.
Foto's: François Wieringa

"De belangstelling voor de suite is groot en omdat we maar één slaapkamer hebben, is de zaak snel volgeboekt", zegt hij lachend. "Een van mijn gasten wilde het adres van de suite zelfs geheim houden, omdat hij bang was dat we anders steeds vol zouden zijn."

INLICHTINGEN: De Thorbecke Suite, Thorbeckegracht 34, 8011 VN Zwolle, telefoon 038-4235853.

Publicatiedatum = 2 mei 1998