Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuws

zaterdag 28 juli 2001  

 R E I S W E R E L D 

 

Kunstkoe leren melken

Van onze redactie Reiskrant

RHEEZE - Helemaal alleen voor kinderen. Dat is de twaalf kilometer lange fietsroute van het stripfiguurtje 'Aart Korenaar' uit het buurtschap Rheeze bij Hardenberg.

De tocht voert door het Overijsselse Vechtdal rondom Hardenberg. Gewapend met een rugzakje met daarin benodigdheden voor de tocht kunnen de kinderen onder begeleiding van hun ouders of verzorgers op pad gaan.

Een hele belevenis, zo'n kunstkoe proberen te melken. Foto: Francois Wieringa

Onderweg voeren zij allerlei leuke opdrachten uit. Op de boerderij van de familie Hutten in Rheeze bijvoorbeeld wordt een stop gemaakt en leren de kinderen een kunstkoe melken. De levensgrote koe, die onder een afdakje staat, geeft overigens geen melk maar water. Vragen als 'wat wordt er van melk gemaakt?' en 'hoeveel melk geeft een koe per dag?' moeten daarna in een boekje worden beantwoord.

Ook is er een opdracht die in het veld wordt uitgevoerd. In speciale maatbekertjes met deksel moeten de kinderen proberen om drie verschillende grondsoorten te verzamelen.

Op de struisvogelhouderij De Esrand is het helemaal feest want daar gaan de kinderen met een centimeter - weliswaar op afstand - de lengte van een struisvogel meten.

Ook een varkenshouderij, een melkveebedrijf en een zogenaamde vistrap, waartegen vissen omhoog zwemmen, zijn in de tocht opgenomen. Aan het eind van de rit wacht de kinderen een diploma.De fietsroute, die is aangegeven met wegwijzers, is te verkrijgen is bij de VVV-kantoren in het Overijssel Vechtdal, is aangegeven met wegwijzers.

Index-Reiswereld

 

 
 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.