&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
Eurojet

Brochure voor de jongste toeristen

Met Pim en Eefje op stap door Zwolle

door JAN COLIJN

De Grote Markt in Zwolle met op de achtergrond de toren 'De Peperbus'.

 

ZWOLLE - Met Pim en Eefje op stap door Zwolle. De plaatselijke VVV heeft een brochure op de markt gebracht boordevol uitgaanstips voor de jongste bezoekertjes van de Hanzestad. Hoofdpersonen in dit boekwerkje zijn de stripfiguren Pim en Eefje, die op pad zijn geweest om voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar allerlei ideetjes op te doen voor een dagje uit in Zwolle en omgeving.

De Sassenpoort is een stadspoort die gelukkig overeind is blijven staan.

In het boekje 'Wat gaan we doen vandaag?' staan allerhande mogelijkheden gebundeld voor een dagje op stap met de ouders, tips voor verjaardagsfeestjes en ideetjes om de kinderen zelf iets te laten ondernemen.

De brochure staat vol met bedrijven en instellingen die in de regio Zwolle activiteiten op touw zetten voor kinderen. Overzichtelijk staan niet alleen de naam, adressen, openingstijden en toegangsprijzen vermeld, maar ook wat er zoal te zien is.

Zoals het themapark Ecodrome met zijn mammoetbotten; de Ontdekhoek van de Hogeschool Windesheim waar de kleine bezoekers hun eigen chips kunnen maken of de grootste bellen van Nederland blazen; het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem; het poppentheater Kwaak dat is gevestigd in een schip of wat verder weg het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen waar de wereld zo plat is als een dubbeltje.

Het Provinciaal Museum is een
van de bezienswaardig- heden
.

Maar kinderen voor wie stilzitten een onmogelijke opgave is, kunnen eveneens hun hart ophalen. Samen met vriendjes een vlot bouwen, achter het stuur van een skelter in de huid kruipen van Jos Verstappen of Michael Schumacher en de creatieve geestjes kunnen zelf tinnen figuurtjes beschilderen. Pim en Eefje hebben kennelijk overal aan gedacht.

De kinderbrochure is verkrijgbaar bij de VVV Zwolle (telefoon: 0900-1122375) en kost ƒ1,95.

FOTO'S: JAN STAPPENBELD

Publicatiedatum = 18 maart 2000