&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> Eurojet

Familiehotels raken stoffig imago kwijt

door Thijs Jansen

DWINGELOO - Familiehotels in ons land raken hun stoffig imago kwijt. Het een na het andere hotel is in de loop der jaren omgetoverd in een luxe vakantieoord, waar het ook voor het bedrijfsleven goed toeven is.

Voorbeelden van dit soort hotels zijn het Familiehotel in Paterswolde en Vennendal in Nunspeet. Nieuwe loot aan de stam is Hotel-café-restaurant De Börken in het Drentse Dwingeloo.

In en achter deze boederij is het familiehotel De Börken gevestigd.

Daar heeft eigenaar Tinus Wanders z'n horecacomplex uitgebreid met een luxe zwembad, een sauna, een fitnessruimte en een grote zaal, "'t Heeft me wel wat centen gekost en grijze haren bezorgd, maar het ziet er weer goed uit." Wanders is de derde generatie, die het hotel runt.

Generatie

En dat maakt dergelijke hotels voor de liefhebbers zo aantrekkelijk. Als je goed kijkt, dan zie je welke generatie welke werkzaamheden aan het complex heeft laten verrichten.

Dit springpaard is één van de vaste gasten van De Börken in Dwingeloo.

Wanders is er trots op dat zijn hotel op één van de oudste plaatsen van Drenthe ligt. Het hotel is een prima uitgangspunt voor een trip naar het nationaal park 'Het Dwingelderveld' en ligt op een steenworp afstand van het nationaal park 'Het Drents Friese Woud', zodat er wandel-, fiets- en paardrijroutes in overvloed zijn.

Tevens zijn er in Drenthe prachtige ANWB-routes uitgezet, bijvoorbeeld de Beek en Brink-route. En mocht het weer lekker meezitten, dan zijn er het openlucht zwembad 'Het Blauwe Meer'. En, zo vervolgt Wanders, Meppel, Hoogeveen, Assen en Sneek, zijn zomaar wat plaatsen waar het gezellig uitgaan en winkelen is.

Uitstapjes

Suggesties voor een uitstapje heeft Tinus Wanders genoeg. Hij vergeet zijn uitstekende restaurant in het rijtje te noemen. Over smaak valt niet te twisten. Maar dat ze in de familiehotels de spruitjesgeur zijn ontgroeid is een feit dat zeker is. Inlichtingen: De Börken, telefoon 0521-597200.

(eigen foto's)

Publicatiedatum = 19 juni 1999