&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> Fit Vakanties

Verstoppertje spelen in 'Het Klauterbos'

BORGER - De omgeving van het Boomkroonpad in Borger, waar bezoekers dwars door de toppen van de bomen heen kunnen wandelen, heeft de afgelopen maanden een indrukwekkende metamorfose ondergaan. Sinds kort is het succesvolle pad, waar jaarlijks zo'n 130.000 bezoekers op afkomen, verrijkt met twee nieuwe openlucht-attracties, te weten 'Het Boslabyrint' en 'Het Klauterbos'.

Het gloednieuwe boslabyrint bestaat uit grote, rechtopstaande boomstammen van verschillende lengtes. Tussen de bomen zijn klimrekken bevestigd waar de kinderen zich naar hartelust kunnen uitleven. Ook is het leuk om verstoppertje te spelen achter de dikke boomstammen.
Klimfanaten

Behalve het 'bosdoolhof' is door Staatsbosbeheer ook een Klauterbos aangelegd, waar kleine klimfanaten en klauteraars zich uitstekend op hun gemak zullen voelen. Tussen de houten palen zijn stevige rode touwnetten gehangen waar de dolste capriolen op uitgehaald kunnen worden. "Deze laatste attractie is eigenlijk bedoeld voor de iets oudere kinderen van een jaar of tien die al iets meer durven dan de jongere garde", aldus Emmy Prins van de Provinciale VVV-Drenthe. Overigens zijn de speeltoestellen gewoon vrij toegankelijk. Mensen die vervolgens het Boomkroonpad op willen, moeten een toegangsprijs van 5 gulden betalen. Voor kinderen geldt een gereduceerd tarief.

'Het Klauterbos'
Foto: Bert Wieringa

Halverwege mei zal er bij het Boomkroonpad overigens een nieuw vervoermiddel worden geïntroduceerd. "We gaan een soort milieu- vriendelijke elektrokarren inzetten die de mensen van het Boomkroonpad naar het enkele kilometers verderop gelegen restaurant moeten vervoeren. De weg terug wordt dan wandelend afgelegd aan de hand van een speciale route. Ook kunnen vanaf mei fietsen worden gehuurd bij het pad en het restaurant", zegt Prins.
Informatie

Behalve de spiksplinternieuwe speelattracties bij het Boomkroonpad is ook het Houtvester Kuhn Huis vernieuwd. In het Huis wordt informatie gegeven over de werkzaamheden en de geschiedenis van Staatsbosbeheer en de activiteiten rondom het Boomkroonpad. Ook biedt het informatiecentrum een kijkje in de wereld van dag- en nachtdieren in het bos. Het bos is in het infocentrum als het ware naar binnen gehaald door middel van opvallende muurschilderingen en het gebruik van veel hout.

Voor informatie over het Boomkroonpad kan men terecht bij het bezoekerscentrum. Telefoon: (0592) 241693.

Publicatiedatum = 24 april 1999