&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Drenthe te paard

SCHOONLOO - Voor ruiters die lange trektochten met hun paard door het land van Bartje willen maken, hebben vijf Drentse manegehouders voor het komend vakantieseizoen een speciaal meerdaags arrangement in petto.

"We hebben een trektocht bedacht waarbij de ruiters van manege naar manege rijden. De afstanden bedragen ongeveer dertig kilometer per dag. Zodra ze aankomen bij een van de vijf maneges wordt het paard gestald en kunnen de berijders overnachten in een kamer of slaapzaal. De dag daarop trekken ze weer verder naar een andere manege," legt organisator Clara Barelds van manege Knollegruun in Schoonloo uit.

Te paard dwars door het land van Bartje. Foto: Bert Wieringa

Behalve de overnachtingsmogelijkheden voor ruiter en paard worden ook de inwendige mens en dier niet vergeten. "Ze kunnen ontbijten bij ons, we geven een lunchpakket mee en 's avonds kan een eenvoudige doch voedzame maaltijd worden genuttigd. Voor de deelnemers die van luxe houden, kan eventueel een hotel worden geboekt. De prijzen van het arrangement liggen dan wel wat hoger."

Netjes

Voor paardenliefhebbers die van het eenvoudige arrangement gebruik maken ligt de prijs op zeventig gulden per dag per persoon per paard. "Voor dat bedrag wordt het paard netjes verzorgd en gevoerd, de ruiter krijgt drie keer eten, de overnachting zit er bij in en natuurlijk de routekaarten. In Drenthe is het 'ruiternet' onderverdeeld in veertig gedetailleerde kaarten. De routebeschrijvingen zijn geplastificeerd waardoor de ruiters ze zo om hun nek kunnen hangen", legt Barelds uit.

Overigens zullen de trekkers niet hoeven te zeulen met hun bagage. "De reistassen van de deelnemers worden door ons per auto van a naar b gebracht." De deelnemende maneges bevinden zich in Schoonloo, Vries, Emmen, Gasselte en Pesse. Voor informatie kan men terecht bij manege Knollegruun in Schoonloo. Telefoon: 0592-501458.

Publicatiedatum = 30 januari 1999