&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Kinderdoe-dagen bij Drents Boomkroonpad

Van onze correspondent

BORGER - Staatsbosbeheer in Drenthe heeft de activiteiten rondom het Boomkroonpad in Borger, waar bezoekers dwars door de toppen van bomen kunnen wandelen, fors uitgebreid. Speciaal voor de jeugd worden er allerlei doe-dagen georganiseerd. Andere instanties laten de kinderen vaak knikkeren of koekhappen, maar in Borger hebben ze wel heel bijzondere bezigheden op het programma gezet.

Zo speelt men daar het '4-kabouters-in-1-broekspel', kun je een boswachtertrekpop maken en vermaakt men de kinderen met het hunebedsjouwen en knotsen werpen. Ook is er een speciale voelwand waarop allerlei materiaal uit het bos te betasten is. Tijdens de oertijdspelletjes kunnen de kinderen dinosaurusbroodjes bakken.

Boomkroonpad met een uitkijktoren.

De komende weken zullen de Kinderdoe-dagen vier keer op een maandag (27 juli, 3 aug., 10 aug. en 17 aug.) plaatsvinden tussen 10.30 uur en 16.30 uur. Wie geen zin heeft om mee te doen aan het kabouterbroekspel, kan zich ook opgeven voor de trollen-skilat-race of het vang-de-stroper-spel.

Het Drentse boomkroonpad trok vorig jaar ruim 166.000 belangstellenden. Daarvan bestond bijna een derde deel uit kinderen.

"Het succes van het boomkroonpad is erg groot. Dat geeft nogal eens parkeerproblemen. Onze toekomstplannen zijn om een natuur-transferium te bouwen. Vanaf een parkeerplek zullen de geïnteresseerden dwars door het bos naar het pad worden gebracht", zegt woordvoerster Emmy Prins.

Ouders en kinderen die zin hebben gekregen om te gaan hunebedsjouwen, kunnen bellen met (0592) 241693.

Publicatiedatum = 25 juli 1998